Malzemelerimin taze olmasını isterdim ama bu mevsimde onları doğal halleriyle bulmak maalesef imkansız domates ve biberlerim yazdan dondurduklarım , fasulyem ise kalite bir markanın dondurulmuş hali.
Malzemeler;
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağından biraz az bulgur
- 2 adet köy biberi ( küçük küçük doğranmış )
- 1 adet soğulmuş domates ( küçük küçük doğranmış )
- 1 kase taze fasulye ( ince ince dilimlenmiş )
- istenildiği kadar karabiber , pul biber be tuz
Soğanları erimiş tereyağı ve zeytinyağı karışımında iyice soteliyoruz. İçine biber ve domatesleri katıp solana kadar pişiyoruz sonra salçayı ve baharatları , tuzu ilave edip az miktar su ekleyip salçayı bir müddet kavuruyoruz.
Bu karışıma bulguru ve fasulyeleri katıp üzerinden çokça çıkacak şekilde su ilave edip tencere kapağı yarım kapalı şekilde sebzeler ve bulgur yumuşayana kadar harlı olmayan ateşte pişiriyoruz. Suyunu ara ara kontrol etmek gerekiyor , sıcak su ilavesiyle istenilen kıvam elde edilebilir.
Servis esnasında üzerine pul biberli erimiş tereyağda konabilir.
Sağlıcakla kalın.
No comments:
Post a Comment