Dondurucuda kalan son enginarlarla yaptım bu ezmeyi. Favori mezelerimden biri olup, tadına bakanların tahminlerini almak hoşuma gidiyor. Genelde görüntü itibariyle patlıcan ezme olduğu düşünülüyor.
Tamamen doğaçlama yapıyorum aslında.
Malzemeler:
- 4-5 adet enginar (ben temizlenmiş olarak dondurucuya atıyorum her yıl)
- dere otu
- ceviz
- 1/2 limon
- zeytinyağ
- tuz
Yapılışı:
- Enginarları dörde bölerek tencereye koyun.
- Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Mümkün olduğunca az suyla yapın ki, fazlasını dökmek zorunda kalmayın.
- Pişip, fazla suyunu çeken enginarları bir tabağa alıp, çatalla ezin.
- Damak tadınıza göre limon, zeytinyağ, tuz ilave edin.
- İnce kıyılmış dereotunu ve iri dövülmüş cevizi ezmeye ekleyin.
- Servis tabağına alın.
No comments:
Post a Comment