Tuesday, January 14, 2014

A Vitaminin Bulunduğu Besinler Nelerdir? Nelerde A Vitamini Vardır.












a vitaminin bulundugu besinler nelerdir nelerde a vitamini vardir 1

A vitamini araştır
A Vitamini Bulunan Yiyecekler Nelerdir?

İnsan vücudunda günlük vitaminlere ihtiyaç vardır. Vücudun ihtiyacı olan bu vitaminleri çeşitli yollarla karşılarız. Kimimiz gıdalar takviye vitamin haplarıyla, kimimizde tamamen doğal yollarla yani besinlerle. Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri beslenme yolu ile karşılamak elbette en doğru olanıdır. Ancak bazı durumlarda doktorumuz vitamin hapları ile bu ihtiyacı karşılamak için önermektedir.

Bazı insanlar vitamin içerikli hapları tamamen masum sanıp gelişi güzel kullanmaktadır. Oysaki vitamin hapları o kadarda masum değillerdir. Asla gelişigüzel kafamıza göre kullanmamalıyız. Eğer vitamin hapı kullanılacaksa bunu doktorumuz önermelidir.

A Vitamini ?

A vitamini - Karaciğerde depolanır. Göz sağlığı için gerekli vitamindir. Ayrıca karanlığa adaptasyonu sağlar, cildin sağlığı, diş sağlığı ve diş eti sağlığı için önemli bir vitamindir.

A Vitamini Bulunan Besinler Gıdalar:

Balıkyağı, karaciğer, tereyağ, krema, peynir, yumurta sarısı, kırmızı et, süt, süt yağı, yoğurt, portakal, elma, karpuz, kavun, şeftali, üzüm, yeşil sebze ve sarı sebzelerde bulunmaktadır. BU YAZIYA YORUM YAPIN...




No comments:

Post a Comment