Saturday, November 16, 2013

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



arpa sehriye pilavi 1
Bugün, son yıllarda en sevdiğim, en severek yaptığım tariflerden olan arpa şehriye pilavının tarifini vermek istiyorum.

Bu tarifi yapmaya başladıktan sonra artık evde eskisi gibi pirinç pilavı yapmaz oldum.

Bu tarif hem çay masalarına, hemde yemek masalarına çok yakışıyor.

Yemeklerde "pilav almayayım" diyen misafiriniz, bu pilavı seve seve yiyor.

Çünkü hem değişik, hemde pirinç kadar ağır bir pilav değil.

Bu yaz köyde de sık sık arpa şehriye pilavı hazırladım.

Bir seferinde de baharatlı tavuk dilimleri ve haşlanmış mısır taneleri ile servis yaptım.

Bakınız; Çay Masası-22

Mutfak alışverişlerimde listemin vazgeçilmez ürünü arpa şehriye oldu.

Arpa şehriyeyi, pilavının yanı sıra salatalık ve yoğurtla hazırlanan tarifle de (Susuz Cacık) değerlendiriyorum.

"Afiyetle Kalın"


arpa sehriye pilavi 2
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI;

Malzemeler;

1 paket arpa şehriye,

2 yemek kaşığı tereyağ,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

2,5 su bardağı su (200 mili litrelik normal su bardağı)

Tuz.

TARİFİ;

Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağı koyup, eritin.

İçine arpa şehriyeyi ilave edin.

Kavurmaya başlayın, ocağın ısısı çok yüksek olmasın.

Ağır ağır 10 dakika şehriyeyi kavurun.

Not;

Şehriyenin hepsinin kavrulmasına ve rengini değiştirmesine gerek yok.

Tencereye şehriyenin üzerini biraz geçecek kadar su ilave edin.

Tuzunu ilave edin, ocağı kısın, ağır ağır suyunu çekinceye kadar pişirin.

Piştikten sonra kapağına açıp karıştırın, havalanmasını sağlayın.

Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"







No comments:

Post a Comment