Monday, May 12, 2014

İTALYAN OMLETİ (FRİTTATA)





Geçtiğimiz günlerde gittiğim bir kahvaltıda yedim italyan omletini ,daha sonra nette araştırdım,

hafta sonu kahvaltısına yaptım.Kimi patates ,soğan da koymuş kimi muffin kalıbında yapmış kimi ince kimi kalın yapmış.Bazısı malzemeleri ayrı sotelemiş bazısı benim gibi fırında pişirmiş .Bende ilk denememi kendime göre yaptım.İlk önce tavada yapıp sonra fırınlıyorsunuz.Fırına dayanıklı bir tava kullanmanız iyi olur.

Malzemeleri kendi isteğinize göre koyabilirsiniz ,mısır zeytin ekleyebilirsiniz mesela .

Gelelim benim kendime göre yaptığım omlete.

MALZEMELER:

3 adet yumurta

1 çaybardağı süt

1 adet sivribiber

1 adet kırmızıbiber

yarım domates

2 yemek kaşığı sıvıyağ

birkaç dal maydanoz

tuz

karabiber

YAPILIŞI:

Yumurtaları süt ,tuz,karabiberle çırpın.Tavaya sıvı yağ koyup çırptığınız sütlü yumurtayı döküp pişirin.Pişen omlete diğer tarafta ince ince kıydığınız biberleri ,maydanozu ,kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri döşeyin.Omleti ızgara kısmını açtığınız fırına verip sebzeler pişene kadar tutun.

Arzu ederseniz başka malzemelerde katabilir ,kaşar rendesi serpebilirsiniz ,ben bir sonraki denememde kaşarda koyacağım.

Afiyetolsun.

Herkese mutlu haftalar diliyorum.

No comments:

Post a Comment